Leraren

Tijdens een weekend zullen steeds twee vaste docenten aanwezig zijn of een vaste docent en een gastdocent die daartoe uitgenodigd wordt. Als vaste docenten voor het cursusjaar 2016-2018 zullen (onder voorbehoud) verbonden zijn: Marij Geurts en Joost van den Heuvel Rijnders; Daarnaast maken we gebruik van gastdocenten, zoals Frits Koster, Paul Boersma en anderen. Zie hieronder voor meer info over de vaste docenten.

 

Marij Geurts (1949) maakte kennis met het  boeddhisme d.m.v. een cursus zenmeditatie in 1986. Zij beoefende een aantal jaren zenmeditatie o.l.v. van Ton Lathouwers. Toen zij in 1998 'bij toeval' de vipassana-meditatie ontdekte, werd ze geÔnspireerd door de eenvoud en de verfijndheid van deze methode.  Haar eerste retraites volgde Marij bij de Thaise boeddhistische monnik eerw. Mettavihari en Jotika Hermsen. Sindsdien is mediteren een niet weg te denken onderdeel in haar leven en oefent zij bij verschillende leraren in binnen- en buitenland. Sinds 2001 begeleidt zij samen met Henk Barendregt meditatieactiviteiten in Nijmegen. In haar werk als psychosynthesetherapeut, supervisor/coach en docent zijn ervaringen en inzichten door de meditatie een grote bron van inspiratie. 
Het meewerken aan de Dhamma Verdiepingscursus ziet zij als een boeiende mogelijkheid om, in de context van de ontwikkeling van een westers boeddhisme, samen met andere yogiís kennis en ervaring t.a.v.  meditatie en Theravada-boeddhisme verder te  verdiepen.
Voor meer info zie
www.marijgeurts.nl

 

 

Joost van den Heuvel Rijnders (1975) begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. In Nederland deed hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren. Na zijn studie geschiedenis vertrok hij naar AziŽ en mediteerde bijna drie jaar intensief in Birma en Nepal. Sinds zijn terugkomst in Nederland begin 2005 begeleidt hij meditatieactiviteiten in onder meer Groningen, Naarden en Enschede.
De motivatie voor het lesgeven komt voort uit het vertrouwen in de heilzame werking van meditatie, zowel voor de beoefenaar als voor de samenleving. Joost maakt deel uit van een landelijk netwerk van vipassana-leraren waar regelmatig intervisie plaatsvindt.
Momenteel woont Joost in Enschede en is werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs.
Voor meer info zie www.inzichtmeditatie.com
.

 

Home